Hållbarhet

Då var det det här med miljön..

Det är här du ska läsa om hur miljövänliga våra stövlar är, hur lite vatten vi använder när stövlarna tillverkas och hur vi letar råvaror att köpa in på ett miljövänligt sätt. Du vill också läsa om att stövlarna är tillverkade i Sverige så dem är "närproducerade".

Tyvärr är det inte så att våra stövlar är dem mest miljövänliga, tillverkade med minimalt med vatten och att materialet är inköpt på ett optimalt sätt i miljöperspektiv. Dem är dessutom inte tillverkade i Sverige utan i Kina. 

Detta är tyvärr den rena sanningen, vi är inte så miljövänliga som vi vill vara. Men det är just det, VI VILL

Är det något vi vet är det att vi kan bli bättre och jobbar varje dag aktivt för att bli miljövänligare. Vi är precis som många andra i våran bransch inte alls duktiga och i framkant på att vara miljövänliga och frågan är om vi vet hur vi kan bli bättre? Svaret är både ja och nej, vi vet att tillverkning i Sverige och minskade frakter är bättre och att en helt ny fabrik är bättre än en gammal. Dock finns det ett stort problem i dessa förbättringar och det är kostnaderna.. Det är extremt dyrt att vara perfekt när det kommer till miljösynpunkt och det har tyvärr inte vi som ett nystartat bolag råd med.

Wobbi är en liten aktör inom våran bransch och vi är helt säkra på är att vi inte är ensamma om vårat miljöproblem, det är också väldigt glada för. Vi ser upp till dem stora bolagen som Houdini, Patagonia och NIKE som har kommit betydligt mycket längre i sin utveckling att ta fram återvinningsbara kläder och skor som är tillverkade av plast från världens hav. Vår dröm är att vara lika duktiga eller till och med duktigare än dem på att minska miljöpåverkan.

Det vi gör och gjort för att bli bättre då? 

 Vi har valt att ta bort alla kartonger som stövlar och skor brukar levereras i. varför? Jo, för att dem tar otroligt mycket plats när stövlarna fraktas. Hela 40% fler stövlar får plats i samma container jämfört med om vi skulle haft kartonger på alla stövlar. Detta gör att vi kan skicka färre sändningar och då också mindre miljöpåverkan. 

 Vi har även gått ifrån att skicka 20-fots container till 40-fot (high) container. Varför? Jo samma anledning, vi får in mer än dubbelt så många stövlar i samma frakt.

 Vi skickade alla stövlar hem till dig med en plastpåse som inte var återvinningsbar. Det är självklart ändring på det nu.. Nu är alla våra påsar återvinningsbara. Vid stora beställningar måste vi dock skicka stövlarna i kartonger, då har vi gjort kartongerna ett lager tunnare för att mindre kartong ska gå åt vid varje leverans hem till er. 

 Lagret där alla Wobbi stövlar förvaras på har solceller och får därigenom grön el. 

Vi vill ständigt förbättra Wobbi men vi är inte experter och vill ha all hjälp vi kan få, därför är vi superglada om du kan hjälpa oss med tips och tricks på hur vi ska blir bättre. Vi skulle verkligen uppskatta om ni kontaktade oss direkt om ni har förslag på förbättringar vi på Wobbi kan göra. 

Maila oss på: Info@Wobbi.se

Logo

This is Wobbi

Social Media