snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag
Hållbarhet

På Wobbi är vi stolta över att erbjuda stövlar i EVA-material som är giftfritt. Samtidigt är vi medvetna om att vi inte är så hållbara som vi skulle vilja vara. Men vi är fast beslutna att förbättra oss. Det många inte vet idag är att ett vanligt förekommande ämne i gummistövlar är bly. Bly kan orsaka hjärnskador och andra hälsoproblem om det tas in i kroppen i höga doser. Andra giftiga ämnen som är bra att hålla koll på när du köper stövlar är ftalater, polycykliska aromatiska kolväten (PAH) och även benzo(e)pyren som är klassade som cancerframkallande och då även förbjudna att ha i stövlar idag. 

Materialet EVA som Wobbi använder i alla stövelmodeller innehåller inga av dessa gifter och Wobbi har gjort laboratorietester för att verifiera detta. 

Vi är en liten aktör inom branschen och vi vet att vi inte är ensamma om våra utmaningar med hållbarhet i denna bransch som historiskt sett har haft ett dåligt miljöfokus.
Vi försöker se upp till stora företag som Houdini och Patagonia som har kommit längre i utvecklingen av återvinningsbara kläder och försöker göra detsamma även i för skor/stövlar. Vår dröm är att vara lika duktiga eller bättre än dem på att minska vår miljöpåverkan. 

Vi har dock kommit en bra bit på vägen och gjort stora förbättringar, som att ta bort kartonger från våra leveranser för att få plats med fler stövlar i samma container och att skicka stövlarna i återvinningsbara plastpåsar. Vi har utvecklat en plattform som hjälper oss att mäta exakt hur långt ett paket färdas från lagret i Skurup till slutkunden, inte bara hur långt det färdas räknar vi på utan även hur stort CO2 utsläppet för varje frakt är. Detta hjälper oss hela tiden att se över vilka fraktalternativ som har minsta möjliga CO2 utsläpp.

Vi har flyttat både lager och produktionen av stövlarna närmare varandra för att minska transporten även där vilket givetvis ger en stor minskning i CO2 per produkt, något vi är väldigt nöjda med.

Men vi vill göra mer och vi behöver din hjälp. Om du har tips och tricks för oss på hur vi kan bli mer hållbara, vänligen kontakta oss. Vi uppskattar verkligen all hjälp vi kan få.

Maila oss gärna: Info@Wobbi.eu

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
United Kingdom

This is Wobbi

Social Media

In the newsletter, you'll find the latest news, tips and offers. In addition, you get a 15% discount immediately after signing up.

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250