snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag

Varför spricker gummistövlar och inte Wobbi stövlar?

Att gummistövlar kan spricka när de blir gamla är ett känt faktum. Det som är mindre känt är att de även kan spricka om de blir för kalla eller om de torkar ut i solen. Det är därför vi har valt att inte använda oss av gummi i våra stövlar utan i stället använde oss av EVA material. Idag ska vi kolla lite närmare på exakt varför gummi spricker medan EVA material håller perfekt.

Mer flexibel

Den stora fördelen med EVA material är att det är mer flexibelt än gummi. Gummi kan hårdna när det torkar, när det blir för kallt eller när det blir gammalt. Det är därför som det spricker. EVA material, till skillnad från gummi, är flexibelt och kommer inte att hårdna på samma sätt. Det betyder att det klara både solljus, kyla och ålder mycket bättre.

En annan fördel med EVA material är att du inte behöver sköta om det på samma sätt som du måste med gummi. För att få dina gummistövlar att leva så länge som möjligt rekommenderas det att du tvättar dem, använder en conditioner/silicon och putsar dem. Självklart skadar det inte att göra det med stövlar från Wobbi men det är inget som behövs för att stöveln ska leva längre.

Varför används fortfarande gummi?

EVA material är både billigare och bättre än dem flesta gummiblandningarna. Så varför används fortfarande gummi i många populära stövlar? Det enkla svaret är att kunderna inte vet bättre och är vana med att köpa gummistövlar. Så länge kunderna är nöjda med gummi kommer företagen att fortsätta sälja stövlar av gummi. Det är först när de tvingar utvecklas som utvecklingen kommer att ske. Att utveckla nya produkter och fasa ut de gamla är dyrt så varför göra det i förtid?

Wobbi är ett ungt företag och det är därför vi enklare kan utveckla och förändra våra produkter för framtiden. Vi insåg att gummi inte längre var något att satsa på och valde därför att tillverka alla våra stövlar i EVA material från början. På så sätt är vi redan redo när framtiden väl kommer och människor börjar inse alla fördelar som finns med en ordentlig stövel i EVA material.

Framtiden

Vi har med våra stövlar redan bevisat att det är möjligt. Vi har skapat regnstövlar och vinterstövlar, i flera olika modeller, för både barn och vuxna. Det går att skapa snygga stövlar i EVA material. Det krävs bara att någon går först och visar vägen. Därför tror vi att dem flesta stövlar i framtiden kommer vara tillverkade av EVA material eller liknande framtida material. Självklart kommer gummit att ha sin plats i samhället men kanske inte i så stor utsträckning i stövlar. Vi tror på EVA material och det är därför vi har valt att satsa på det.

Är våra stövlar de bästa som säljs på marknaden? Vi jobbar på det och tror att vi är på god väg, vi hoppas även att du håller med. Så varför inte testa ett par Wobbi stövlar? Är du inte nöjd erbjuder vi självklart 30 dagars öppet köp. Glöm bort gummistövlar. EVA stövlar är framtiden.

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
United Kingdom

This is Wobbi

Social Media

In the newsletter, you'll find the latest news, tips and offers. In addition, you get a 15% discount immediately after signing up.

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250