snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag

Klä ditt barn rätt – tre lager

Du har säkert hört folk säga förut att man ska klä sig i tre lagar. Varför just tre? Och vad är egentligen fördelarna med att göra det? När ditt barn är ute och leker är det viktigt att det har på sig rätt kläder för att hålla sig varm, men inte för varm. Därför ska vi idag gå igenom något som kallas för 3-lagerprincipen. Vi hoppas att du efter denna artikel känner dig lite säkrare på hur du ska klä ditt barn för alla väder och temperaturer.

Lager 1

Lager 1 är det lager som finns närmast kroppen. Här är det viktigt med kläder som är varma och sköna. Beroende på årstiden behöver dessa kläder vara olika varma. När det fortfarande är relativt varmt ute, under vår och höst, kan bomull och bambu passa bra. De värmer skönt men inte för mycket så att barnet börjar svettas. När det blivit lite kallare ute väljer många att byta till ull. Det beror på att ull är riktigt varmt och värmer även om det skulle råka bli blött eller fuktigt, något som ofta kan hända när barn leker.

Lager 2

Lager 2 kallas ofta för mellanlagret eftersom det sitter just mellan lager 1 och 3. Här kan det vara bra att klä ditt barn med en tunnare jacka, till exempel en fleecejacka. Den behöver inte vara vindskyddad utan den behöver bara vara riktigt varm och skön. Fördelen med en sådan jacka är att den går att använda under för och sensommar när kvällarna blir svala. Den är också riktigt skön att mysa i en kall vinterkväll framför en brasa.

Lager 3

När du lyckats hitta rätt kläder för att sätta på ditt barn både lager 1 och 2 är det dags att tackla lager 3. Det är här man sätter på sig de s.k. skalplaggen. Det är dessa plagg som kommer att skydda dig mot väder och vind medan resten av plaggen värmer dig. Den stora fördelen är att ett bra skalplagg kan du ha året runt. Är det varmare ute är det bara att skippa lager 2.

Den stora fördelen med att klä ditt barn i tre lager är också att du enkelt kan plocka av kläder om det blir för varmt. Om barnet klagar är det bara att ta av fleecejackan eller skalplagget för att släppa ut lite värme. Blir det sen kallt är det bara att sätta på det igen.

Stövlar

Stövlar brukar inte räknas till något lager men om vi skulle räkna det skulle vi absolut säga att det hör till lager 3. Stöveln är en självklar del i hur du klär ditt barn och den delen som vi på Wobbi brukar fokusera mest på. Vi har spenderat mycket tid på att ta fram stövlar som passar för både barn och vuxna, i alla temperaturer och väder. På vår hemsida kommer du absolut att hitta något som du gillar. Är du inte nöjd erbjuder vi självklart 30 dagars öppet köp.
Hitta vinterstövlar HÄR! 

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
United Kingdom

This is Wobbi

Social Media

In the newsletter, you'll find the latest news, tips and offers. In addition, you get a 15% discount immediately after signing up.

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250