snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag

Barnstövlar, vad är viktigt att tänka på?

Det viktigaste med en barnstövel är att den sitter bra på barnets fot. Storleken ska vara lagom, så att den inte glappar när barnet leker och hoppar i vattenpölar. Det är även viktigt att stöveln är enkelt för barnet själv att ta av och på. 

Kvaliteten på stöveln är viktig då barn verkligen sätter stövlarna på prov. Särskilt dem små barnen sliter väldigt mycket på stövlarna. Stövlarna måste vara vattentäta oavsett vilket väder det är, det är A och O. 

Allvädersstövlar är det bästa skyddet mot kalla och ruskiga dagar på dagis och i pulkabacken. Ett par Wobbi stövlar har man stor glädje och nytta av när temperaturerna kryper nedåt. 

Rengöring av stövlar

Barn älskar att vara ute och blir mer eller mindre alltid leriga och smutsiga. Det är därför viktigt att allvädersstövlar ska vara lätta att hålla rena. Stövlarna ska vara vattentäta ända upp på skaftet så att man kan spola och torka av dem med hushållspapper eller en handduk.

Det är helt klart roligare att göra rent ett par stövlar som är helt gjutna utan sömmar än ett par gjorda i tyg och Gore-tex membran. Ett par allväderstövlar är bara att skölja av och så är dem redo för förskolan igen medans tygstövlar måste torka under natten. 

Materialet stövlarna är tillverkade av

Materialet som stöveln är tillverkad i är av stor vikt för att stöveln ska vara bekväm och hålla länge. Wobbis barnstövlar är tillverkade i 100% EVA-material vilket är väldigt slitstarkt och lätt. Barn tycker inte om att ha tunga gummistövlar på sig när dem leker utan vill ha så lätta stövlar som möjligt för att kunna hoppa högre. Wobbis barnstövlar är dem absolut lättare på marknaden på grund av att dem är gjutna i EVA-material.

Fodret i barnstövlar är även det viktigt för att barnens fötter ska hållas varma även vid kallt väder. Ull blandat med polyester är ett mycket bra alternativ som håller bra värme och torkar snabbt. Bomull driver inte bort fukt och passar inte som foder i den här typen av stövel. 

Alla Wobbi stövlar är helt fria från gifter och PVC vilket kan vara skadligt för barn och miljö. Det är väldigt viktigt att kolla upp att det inte finns gifter i materialet stövlarna är tillverkade i. 

Snölås

Snölås högst upp på skaftet är mycket användbart på ett par barnstövlar. Låset förhindrar att snö och smuts ska komma in i stövlarna så insidan blir smutsig eller blöt. Självklart har Wobbis barnstövlar snölås. 

Reflexer

Barn älskar att vara ute mycket och länge, då är det bra att ha reflexer även på stövlarna för att barnen ska synas bra även när det blir mörkt. Ofta kan reflexerna vara placerade på snölåset eller på hälen av stövlarna. Reflexer är helt klart ett plus på ett par barnstövlar. 

Storlek

Passformen måste vara bra på barnet så dem vill fortsätta använda stövlarna. Då är det viktigt att räkan med växtmån. På stövlar bör du ha ett extra utrymme på 15-20 mm. Barns fötter växer väldigt snabbt och det är viktigt att stövlarna inte är för stora eller för små.  Här hittar du våra storlekstabeller. 
Vi använder oss av EU storlekar och du hittar enkelt innermått, yttermått och skafthöjd i våran storlekstabell. 

Bra grepp

Det är viktigt att sulan är har ett bra grepp även när det är halt och isigt. De ska vara räfflade så att barnet inte riskerar att halka när det är kring nollstrecket. Även här är det viktigt att materialet i sulan inte är för hårt vid kalla temperaturer. EVA-material som Wobbi stövlarna är tillverkade av håller samma mjuka form även vid extremt låga temperaturer vilket gör att barnet alltid har ett bra grepp.

Förvaring

Innan det är dags att förvara stövlarna efter en tuff säsong så är det bäst att rengör dem med ljummet vatten och en mild tvål. Wobbi stövlarna behöver du inte oroa dig för att dem ska torka ut och tappa sin flexibilitet som man oftast måste tänka på med gummistövlar. Du behöver heller inte vara orolig att stövlarna kommer få sprickor och läcka in vatten när det är dags att plocka fram dem för en ny säsong. 

Gummistövlar behöver oftast smörjas in med medel och förvaras mörkt och svalt för att hålla. 

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
United Kingdom

This is Wobbi

Social Media

In the newsletter, you'll find the latest news, tips and offers. In addition, you get a 15% discount immediately after signing up.

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250