snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag

Urtagbart foder i vinterstövlar

Har du någonsin funderat på om dina vinterstövlar har urtagbart foder eller inte? Många tycker inte att det är viktigt när de väljer vinterstövlar men att ha ett urtagbart foder kan faktiskt vara viktigare än vad du tror. Läs vidare för att lära dig alla fördelarna med att ha ett urtagbart foder i dina vinterstövlar. 

Lättare att tvätta

Vi får alla fotsvett och det är extra tydligt när du har tjocka strumpor och ordentligt fodrade stövlar. Det allra bästa sättet för att få bort lukten är genom att tvätta fodret, något som bara är möjligt om du har stövlar med ett urtagbart foder.

Om du planerar att göra detta, se då till att du först läser tvättanvisningarna. Du vill inte tvätta fodret för varmt eftersom det då kan krympa så att inte ens dina barn kan använda det. Se också till att låta fodret torka ordentligt innan du sätter tillbaka det i dina stövlar. Du vill inte att stövlarna ska bli blöta på insidan. 

Lättare att torka

Vinter innebär snö. Snö är vått. Dina stövlar är gjorda för att tåla väta men insidan av dem är det inte. Du kommer därför snabbt bli både kall och våt om snön skulle komma in i din stövel, till exempel vid skaftet. Om du har en stövel där fodret inte kan plockas bort kommer det ta lång tid att torka och det är komplicerat. Om du däremot kan ta ut fodret är det bara att ställa det nära ett element eller lägga fodren i ett torkskåp. De torkar på ett kick och du är redo att ge dig ut igen!

Dessutom kan du, om du har ett par extra foder, enkelt byta innerfodret till ett som redan är torrt medan de andra torkar. Då är allt du behöver göra att gå in och byta foder innan du är redo att gå ut igen. 

Du sliter ut fodret

När du är vuxen har dina fötter slutat växa. Du behöver därför inte köpa nya skor varje säsong och för första gången i ditt liv kommer du kanske slita ut ett par skor. När det kommer till stövlar är det sällan utsidan som slits ut först. För det mesta är det fodret. Detta kan märkas på flera sätt, främst att det kanske inte värmer som det gjorde tidigare. Det är inte billigt att köpa nya vinterstövlar. Som tur är råkar det vara mycket billigare att köpa ett nytt foder! Genom att byta ut det gamla fodret mot ett nytt kommer dina gamla vinterstövlar på som nya för en billig peng!

Värm upp innan du går ut

Något av det värsta med vintern är att vara kall om fötterna. Med ett par bra stövlar kan du undvika det men det är svårt att hålla sig varm. Med ett urtagbart foder kan du placera det nära ett element en stund innan du ska gå ut. När du sedan stoppar ner fötterna i dina stövlar kommer dem vara härligt varma ett bra tag. Detta är självklart möjligt även om du inte tar ut fodret men det blir mycket lättare med ett urtagbart foder. 

Vi hoppas att även du nu ser fördelarna med att ha vinterstövlar med ett urtagbart foder. Självklart säljer vi sådana stövlar här på vår sida och självklart till riktigt bra priser!

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
Germany

Das ist Wobbi

Sozialen Medien

Erhalten Sie 15% Rabatt, wenn Sie sich für den Newsletter anmelden.

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250