snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag

Vinterstövlar i stallet

Stallet stänger inte bara för att det blir vinter. Det enda som ändras är att du behöver ett par ordentliga stövlar för att klara kylan. Det är sällan du får sitta still när du tar hand om hästarna och då behöver du bra vinterstövlar för att fötterna ska må bra. Idag ska vi ta reda på vad som krävs av ett par stövlar som du kan använda i stallet.

Komfort är viktigare än stil

Självklart är det roligt att ha ett par snygga vinterstövlar för stallet men det är inte vad du främst ska leta efter. Det absolut viktigaste är att stövlarna sitter bra på dina fötter och är sköna. Du ska kunna ha på dig stövlarna i flera timmar utan att få skoskav. Därför är komfort utan tvekan det viktigaste vid valet av stövlar.

Är det omöjligt att hitta ett par stövlar som både är sköna och snygga? Självklart inte. Det är faktiskt något vi på Wobbi satsar extra mycket på. Vi vill att alla ska få ett par stövlar som de är nöjda med. Det betyder att du måste vara nöjd, både med komforten och med designen. Vi är inte nöjda innan du är nöjd.  

Krav

Det finns dock en hel del andra krav som stövlarna också måste uppfylla. De måste klara kylan, de måste klara väta och de måste klara lera. Om dina fötter blir blöta kommer det inte bli en rolig vistelse i stallet. Samma sak gäller om du börjar frysa om fötterna. Under vintern kan en hage bli väldigt lerig. Därför måste dina vinterstövlar klara att hindra leran från att tränga in i stöveln.

Det finns en sak till som stöveln måste klara och detta är nog det allra viktigaste för att du inte ska bli allvarlig skadad. Även den lugnaste hästen kan ibland råka trampa dig på foten. En häst väger ungefär 500 kilo. Om du inte har ordentliga stövlar som kan stå emot detta kan du få allvarliga fotskador, speciellt eftersom hästarna ofta har hästskor av järn på sig. Wobbi har idag inte någon modell med stålhetta eller liknande skyddsstövel men det är något vi jobbar på att ta fram. 

Dina behov

Självklart kan inte vi veta exakt vad du behöver i dina vinterstövlar för stallet. Alla stall är olika och du har kanske inte samma sysslor som dina kamrater. Tänk därför efter noga innan du köper ett par stövlar för stallet. Vad är det du gör varje dag och vad behöver dina stövlar klara för att du ska kunna utföra dina sysslor? Om du har ett bra svar på den frågan kommer du kunna hitta det perfekta paret vinterstövlar som passar för just dig.

Vilken stövel du bör välja beror också mycket på var i landet du bor. Om du bor i norr behöver du antagligen en stövel som är mer fodrad än om du bodde i söder. På samma sätt kan du i söder behöva en stövel som tål mer vatten eftersom slask och regn är vanligt på vintern istället för snö. 

Det är inte enkelt att hitta det perfekta paret vinterstövlar för stallet men vi hoppas att vi gjort ditt val lite enklare. Om du har några frågor finns vi alltid här för att hjälpa dig. Kontakta oss gärna på Info@wobbi.se.

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
Europe

Detta är Wobbi

Sociala medier

Få 10% rabatt när du prenumererar på nyhetsbrevet.
Gäller ej rabatterade priser.
klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250