snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 2100+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag
  1. Home

    /

  2. Bloggarkiv

    /

  3. Hur du mäter ditt barns fötter

Hur du mäter ditt barns fötter

Att köpa skor online blir allt mer populärt och självklart finns det flera anledningar. För det första är utbudet mycket större online än i en sko butik. För det andra är priserna oftast mycket bättre online än i butik. Det finns dock en nackdel. Barns fötter växer hela tiden och det är därför omöjligt att veta vilken skostorlek de har i nuläget. Som tur är finns det ett enkelt sätt för att mäta ditt barns fötter och det är precis vad vi ska gå igenom idag!

Rita av foten

Det allra bästa sättet för att få ett bra mått på ditt barns fötter är genom att rita av dem. Be ditt barn att sätta en fot på ett papper. Sen kan du med en penna enkelt följa utsidan av foten. Du kan sen använda ett måttband eller en linjal för att mäta foten. Vi rekommenderar att du alltid ritar av båda fötterna eftersom dem inte alltid är exakt lika stora. När du beställer skor bör du beställa utifrån den största foten. 

Olika storlekar beroende på märke

Det kan ibland kännas som att ditt barn plötsligt hoppar upp tre storlekar över en natt. Detta kan faktiskt stämma men det behöver inte betyda att barnets fot har vuxit. Vilken storlek barnet har kan nämligen skifta beroende på skons märke. Olika företag gör helt enkelt olika stora skor men de använder samma storlek. Det betyder alltså att två skor i storlek 27 kan vara olika stora. Det är därför det är viktigt att du alltid mäter ditt barns fot innan du beställer skor, även om du tror dig vet exakt vilken storlek han/hon ska ha. 

Olika mått beroende på typen av sko

När du väl har mät barnets fot och ska beställa ett par skor kommer du märka att det sällan finns skor med exakt dem mått som ditt barns fot. Ta aldrig en sko som är lite för liten, det kommer bli obekvämt direkt. Ta hellre än som är lite för stor, då har barnet något att växa i. Om du beställer sommarskor eller sandaler kan du lägga på ungefär 0.7 centimeter på skon utan att den blir för stor. Om det är vinterskor eller stövlar kan du lägga på så mycket som 1.5 centimeter utan problem.

Tänk på att det alltid är innermåttet på skon som du är intresserad av, inte yttermåtten. Det är ett enkelt misstag som straffar sig när skon väl kommer fram. 

Hur ofta ska man mäta?

Det är inte enkelt att veta när barnen behöver nya skor. Ofta berättar de inte när de gamla har blivit för små utan börjar bara dra ihop tårna. Du bör alltid mäta inför varje säsong för att se om barnet kan ha sina gamla skor eller behöver ett par nya. Annars är rekommendationen att mäta ungefär en gång var 4 månad. 

Det är inte helt enkelt att hitta rätt storlek för sitt barn men vi hoppas verkligen att den här guiden har hjälpt dig på vägen. Hoppas att du hittar ett par riktigt fina skor till ditt barn!

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
Finland

Tämä on Wobbi

Sosiaalinen media

Saat 15% alennuksen suoraan, kun tilaat uutiskirjeen.

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250