snabb-frakt
FRI FRAKT ÖVER 600 KR
star
4,6/5 BETYG 1800+ RECENSIONER
wobbi_logotyp_svart-01
items in cart, view bag

Vad är EVA-plast och är det giftigt?

Som du kanske har märkt är alla våra stövlar som Wobbi säljer tillverkade i EVA-Plast. Självklart ställer sig då många vad detta egentligen är för något och om det är giftigt. Vi anser att EVA är ett fantastiskt material och idag tänker vi gå igenom allt som du behöver veta om det. 

EVA-Plast är inte giftigt

Svaret på din fråga är nej, EVA-plast är inte giftigt. Vi skulle aldrig tillverka våra stövlar av ett skadligt material då det går emot våra grundprinciper. Vi förstår dock att många är oroliga över EVA material eftersom det är ett relativt nytt material som få människor hört talats om tidigare.

Saken är bara den att EVA-Plast faktiskt har funnits länge än vad många tror och många produkter i din vardag är tillverkad av det. Några exempel på produkter som redan idag använder sig av EVA-Plast är yoga-mattor, skyddshandskar, slangar och många elektriska installationer. Produkten har redan funnits på marknaden i många år så om den på något sätt var farlig skulle det ha upptäckts vid det här laget.

Samtidigt är vi ett av få företag som använder materialet för att tillverka stövlar. Varför har vi valt det kan man fråga sig. Det är precis vad vi ska försöka om du fortsätter att läsa. 

Vanlig plast

Egentligen skulle man faktiskt kunna säga att EVA-Plast är en helt vanlig plast. Det enda som skiljer den från plasten i dina kassar är dess egenskaper. EVA material är nämligen mjukt, genomskinligt och böjligt ända ner till minus 70. Dessutom är det helt vattentätt. Detta gör det perfekt för tillverkning av stövlar då det kommer att hålla sin form så länge temperaturen håller sig över -70 grader (det svenska rekordet är -52.6 grader).

Det enda Wobbi gör är att tillsätta färgämnen till plasten som även dem är helt giftfria och ofarliga. Du har alltså inget att oroa dig över när du köper våra stövlar. För att ytterligare bevisa att EVA-Plast är fullkomligt harmlöst kan vi tillägga att man ofta tillverkar nappar för barn i samma material. 

Stövlar utan EVA-Plast?

Självklart förstår vi att det kommer finnas kunder som vill köpa stövlar utan EVA-Plast. Tyvärr är Wobbi då inte rätt företag för er eftersom alla våra stövlar använder detta material. Det gör vi för att kunna öka kvalitén samtidigt som vi pressar priserna. Våra stövlar håller dina fötter varma ner till -30, är helt vattentäta och kommer hålla i flera år. Det går inte att slå vår kvalité i samma prisklass och det beror på att vi använder oss av just EVA-Plast. Det är också därför vi inte har några planer på att sluta med det. 

Förhoppningsvis har vi nu övertygat dig om att EVA-Plast är helt giftfritt och ofarligt för dina fötter. Självklart finns det andra material vi kan använda för att tillverka våra stövlar men inget annat material kan slå EVA-Plast i samma prisklass. Vi vill att alla i Sverige ska ha tillgång till bra och bekväma vinterstövlar. Därför använder vi på Wobbi oss av EVA-Plast.

wobbi_berg_sm
wobbi_logotyp_svart-removebg
Denmark

Det her er Wobbi

Sociale medier

Få 15% rabat direkte, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev

klarna-logo-black
american-express-logo-black-and-white-1
39196-visa-pay-logo-icon-vector-icon-vector-eps-1
245-2453815_mastercard-logo-png-transparent-mastercard-icons-black-and-1
dhl-black-logo-1
budbee2250