Vår historia

Vi är Wobbi

Ett svenskt företag med en dröm. En dröm om att alla människor ska kunna äga ett par riktigt sköna och varma vinterstövlar. Detta är något vi ständigt jobbar med och vi kommer inte att nöja oss innan vi nått ditt. Följ med på vår resa och lär dig mer om hur vi utvecklar Sveriges bästa vinterstövlar.

Stövlar gjorda av EVA

Nästan alla vinterstövlar som du kan hitta i en butik idag är tillverkade av PVC eller gummi. Vi valde istället att använda oss av Etenvinylacetat (EVA). Denna enkla förändring låter oss tillverka stövlar som väger i snitt 38% mindre än andra stövlar samtidigt som de håller dina fötter varma ned till -30 grader. Självklart är plasten helt ofarlig att använda, våra stövlar är helt fria från alla giftiga ämnen.

Som om inte det vore nog har också stövlar gjorda av EVA en livslängd som är 2–3 gånger längre än stövlar tillverkade av gummi eller PVC! För att ytterligare öka livslängden på våra stövlar tillverkar vi stövlarna genom att gjuta dem i en form. Det innebär att det inte finns några skarvar som kan gå sönder efter användning. Du behöver inte heller vara orolig över att dina stövlar ska spricka. De klarar temperaturer ner till minus 70 innan de börjar stelna. Det innebär att så länge du inte planerar en resa till antarktiskt har du inget att oroa dig över.

Ständig utveckling

Wobbi är ett företag som ständigt utvecklas. Vi vet att vi alltid kan bli bättre. Det går alltid att pressa priserna, bli mer miljövänliga och förbättra våra arbetsvillkor. Vi gör vårt bästa men ensamma kan vi inte förändra världen. Vi behöver din hjälp för att bli så bra som möjligt. Ett av de problem vi just nu kämpar mest med är miljön. Vi är inte det mest miljövänliga företaget, inte ens i närheten (läs mer här) men det betyder inte att vi är nöjda med det. Varje gång du köper någon av våra produkter ger du oss nya möjligheter att bli bättre. Vi kommer aldrig sluta utvecklas för vi kommer aldrig att bli nöjda. Det är vad som definierar Wobbi som ett företag. Ständigt utveckling.

Vårt löfte

När vi grundade Wobbi gjorde vi det med ett enda mål. Att tillverka den perfekta vinterstöveln. Har vi nått dit? Nej och det kommer vi heller aldrig att göra. Den perfekta vinterstöveln existerar inte men det betyder inte att vi kommer sluta försöka nå dit. Det är vårt löfte till dig. Vi lovar att när du köper en stövel av oss får du en vinterstövel som är ett resultat av hundratals timmar av slit. Tusentals kronor i tester och många prototyper. Vi lovar också att nästa gång du beställer en ny stövel av oss kommer den vara ännu lite bättre; ännu lite mer perfekt. Som vi tidigare nämnt är Wobbi ett företag under ständig utveckling och det är vårt löfte till dig. Vi vill utmana dem stora aktörerna på marknaden med stort driv och vilja att bli bäst. 


Vi är Wobbi. Ett svenskt företag med en dröm. Följ med oss på vår resa.

Logo

This is Wobbi

Social Media